Frikadeller kan varieres i det uendelige
Når du skal lave mad i hverdagen, er det en sikker klassiker, at du laver frikadeller. Det er noget, som både børn og voksne kan lide. Du kan lave en stor portion, så I har til flere dage, eller du kan fryse nogle af dem ned, så I senere kan tø dem op. Dermed er der mulighed for at lave frikadeller til flere dage og spare noget tid på madlavningen.
Det kan lyde kedeligt, hvis I ofte skal spise frikadeller. Det behøver det dog bestemt ikke at være. Du har nemlig mulighed for at variere dem ud i det uendelige. Det er med til at gøre, at du kan blive ved med at lave dem spændende og indbydende for din familie. Det handler derfor faktisk bare om, at du skal være lidt kreativ. Er du det, er der ingen grænser for, hvad du kan komme i frikadellerne, så de bliver ved med at være spændende for jer at spise.
For eksempel kan du komme fetaost, soltørrede tomater, oliven eller spinat i. Du kan også lave dem på forskellige former for kød. Traditionelt bliver frikadellerne lavet på svinekød, men du kan også prøve at lave dem med oksekød, lam eller kylling. Det er alt sammen med til at gøre, at de kommer til at smage lidt anderledes.
Lige meget hvordan du varierer dem, kan det være rart for dig at have en grundopskrift, som du kan gå ud fra. Det er med til at gøre, at du har en nem opskrift, hvor du så bare skal tilføje en eller to ingredienser for at få frikadellerne til at smage anderledes. Du kan finde mange gode frikadelleopskrifter via nettet. Det kan for eksempel være på online kogebogen dk-kogebogen.dk.
Når du vil variere frikadellerne, er det også vigtigt, at du varierer det, som I spiser til. Du kan for eksempel både servere dem med kartofler og ris og med forskellige former for salater.