Frikadeller smager bare godt
Er der noget mere lækkert end en dejlig gang hjemmelavede frikadeller med en god sovs til. Og måske sammen med kartoffelsalat.
Vi danskere har altid været glade for frikadeller både som kolde, lune og varme.Og det er der flere gode grunde til. For det første smager de jo simpelthen bare dejligt. For det andet er de ret nemme at tilberede, og for det tredje kan de spises sammen med en masse forskelligt lækkert tilbehør.
Der er en klassisk opskrift på frikadeller, som sikkert er den de fleste følger. Hvis du ikke har prøvet den før, så får her lige en hurtig gennemgang af opskriften, så du selv kan øve dig, og blive verdensmester i at lave frikadeller.
De ingredienser du har behov for er svinekød, hvedemel, løg, 1 æg, mælk samt naturligvis salt og peber.
Du starter med lige at røre farsen lidt løs i en skål. Herefter tilsætter du salt og mel, og rører til farsen bliver “sej”, som man kalder det. Herefter skal ægget i, og du skal røre det hele godt sammen igen. Derefter er det tid til at tilsætte de finthakkede løg, hvorefter du rører igen, og til sidst tilsætter du mælken.
Når alle ingredienserne således er rørt sammen til en god fars, og du også har tilsat peber, så er du klar til at skulle stege dine lækre frikadeller. Hvordan du bedst gør det, kan du læse mere om ved at klikke på linket oppe i teksten.
Du kan godt glæde dig
Under alle omstændigheder kan du godt glæde dig til at smage de nystegte frikadeller, som du jo kan spise sammen med eksempelvis kartoffelsalat, almindelige kartofler eller måske stuvet hvidkål. Og husk at der også skal en god sovs til. Klassisk tilbehør til frikadeller er også en god hjemmelavet agurkesalat.
Det er næsten så tænderne løber i vand, når man tænker på det færdige resultat.
God fornøjelse, og god appetit.
.