Så skal der laves tapas
Det er ikke så svært at lave tapas Aalborg, som det måske ser ud til. Med nogle få enkle ingredienser og en omhyggelig forberedelse kan du lave lækre spanske retter hjemme hos dig selv. Her får du en oversigt over, hvordan du laver de klassiske tapasretter, som alle elsker:
Den første er Patatas Bravas. For at lave denne ret skal du starte med at skrælle og skære et par kartofler i tommer store stykker. Kog kartoflerne i saltet vand, indtil de er møre, når de stikkes i med en gaffel. Dræn kartoflerne og læg dem til side, mens du tilbereder saucen. I en mellemstor gryde opvarmes lidt olivenolie ved middelvarme, hvorefter hakket hvidløg, løg i tern, paprika, cayennepeber, tomatpuré og grøntsagsbouillon tilsættes. Lad det hele simre i 10 minutter og tilsæt derefter kartoflerne, salt og peber efter smag. Kog til de er gennemvarme, og server dem i en lav skål med en klat creme fraiche på toppen.
Mere tapas til middagsbordet
Den næste ret er de altid populære Croquetas de Jamón. Til denne ret skal du starte med at opvarme lidt olivenolie i en stor stegepande ved middelvarme. Tilsæt det hakkede løg og sauter det, indtil det er blødgjort og gyldent. Tilsæt skinke i tern i panden og rør rundt i ca. to minutter, før du tilsætter bechamelsaucen (en blanding af smør, mel, mælk og muskatnød). Lad det hele simre i 10 minutter, og lad det køle af, inden det formes til små ovale former eller cylindre. Hver croqueta dyppes i sammenpisket æg, inden de rulles i brødkrummer. Steges i varme-i sikker olie, indtil de er gyldne, og server dem med et pres af citron.
Endelig er den klassiske spanske omelet et sikkert hit til enhver sammenkomst. For at lave denne ret piskes fire æg sammen i en skål og krydres med salt og peber. Varm lidt olivenolie op i en pande med nonstick ved middelvarme, og tilsæt de piskede æg. Lad det koge i ca. to minutter, inden du rører kartofler i tern, kogte løg, hakket skinke og hakket hvidløg i. Bliv ved med at røre, indtil alle grøntsagerne er bløde og let kogte. Overfør omeletten til et ovnfast fad eller en ovnfast form, og drys evt. revet ost over. Bages i den forvarmede ovn i 10 minutter, eller indtil den er gyldenbrun på toppen, og skæres derefter i kile- eller ternskiver til servering.