Må man dele ens høreapparat med en anden person?
Nej, du må ikke dele dit høreapparat med nogen anden, om det så er din bedste ven, der døjer med lidt dårlig hørelse, eller du har dit høreapparat i Falster tæt på dig, hvor du bor.
Det er den korte forklaring, men vi er her for at forklare nærmere om, hvorfor det virkelig ikke er en god idé at dele ens høreapparat med andre, selvom der da kan være undtagelser.
Hvis det ikke er et høreapparat, som man selv nogensinde benytter sig af, men man har det liggende specifikt til en anden person og ikke andre, så er det jo tilegnet til dette, selvom det teknisk set er ens eget høreapparat – måske har man bare betalt for det.
Er man isoleret langt ude, hvor man vitterligt har brug for, at en anden part kan høre noget for at afværge situationen, så kan man også til nøds gøre en undtagelse her, men det skal så netop også være en undtagelse.
For vi kan jo spørge omvendt: ville du dele dine ørepropper med andre mennesker, om det så var de der engangs-ting, eller om det var nogle mere permanente?
Næppe vel? Det er jo uhygiejnisk, så man kan få sygdomme over på sig eller på anden måde bære bakterier med sig videre. Så dette skal også være et nødstilfælde, at man gør dette, eller hvis man har et reservepar, man ikke selv har brugt.
Ligeledes er mange moderne høreapparater jo lavet på en måde, så de er tilpasset den enkelte bruger og ikke bare skåret over den samme skabelon.
Således er der mange funktioner i apparatet og indstillinger, som er fintunet til brugeren.
Skulle en anden person gå ind og pille ved disse, så kan det blive virkelig svært at få dem stillet retur igen, og man skal måske have apparatet til en reparatør for at få dem fikset.