Hvorfor kommer den samme vinyludgivelse i forskellige farver og former?
En vinyl er vel en vinyl, tænker du, for når man i gamle dage købt en CD, så var det mere beholderen, den kom i, som kunne se forskellig ud fra de andre.
Selve skiven havde højst et logo, men havde samme omfang som alle de andre, og det samme gjaldt også kassettebåndet, hvor man dårligt så/ser forandringer ved den beholder, som sådan en kommer i.
Men det er helt noget andet med LP-skiver, for selv forseglingen med plastikket og holderen kan være et kapitel for sig med store forandringer, men det samme gælder sådan set også selve skiven, hvilket gør det til et endnu mere spændende samleobjekt og emne at studere.
For lyden er god på vinyler og næsten noget af det ypperste, som man kan finde, men når der så også findes så mange forskellige udgaver af den samme udgivelse, så bliver der lidt at samle på, hvis samlingen skal gå op.
Den samme vinyl fås i forskellige versioner
Man kan nemlig opleve, at når man står nede i butikken og skal købe en vinyl, eller man anskaffer den online, så kan den samme udgivelse være i en anden farve fra hinanden, så man for eksempel kan få en sort udgave, som nok er den mest velkendte, mens man også kan få en grøn eller en rød måske.
Det kan være et oplag, som man trykker dem i, som der ikke rammer kvaliteten, men bare gør det til en eksklusiv udgave at få fat i, da der er få udgaver af den.
Det stunt har man sådan set gjort længe, inden vinylen fik sin genfødsel.
Man kan også opleve, at selve vinylen kan være tykkere eller tyndere end andre, og det kan have noget at gøre med, at den kan afspilles på en forunderlig måde, eller der gemme sig små beskeder på dem!
Det bliver således en hel jagt i sig selv at få fat i dem!