Hvad er forældelsesloven?
Er der nogle, der skylder dig penge, er du måske bekendt med forældelsesloven. Er du ikke det, er det vigtigt, at du bliver det. Når nogle skylder dig penge, har du nemlig tre år til at kræve at få de penge tilbage. Hvis du ikke har gjort det, træder forældelsesloven i kraft, og du har ikke længere krav på pengene.
Der er dog en række tiltag, du kan gøre, inden forældelsesloven træder i kraft. Det er jo selvfølgelig ikke sådan, at du kan rykke for dine penge i tre år, og skyldneren kan lade være med at betale og så helt slippe for det til sidst.
I følge inkassoordbogen hos inkassofirmaet Debtia skal du enten have sendt sagen til inkasso, eller skyldneren skal have erkendt gælden inden for de tre år. Hvis det er sket, har du altså stadig krav på dine penge. Hvis skyldneren har underskrevet en skyldnererklæring, er der en forældelsesfrist på helt op til 10 år.
Længere forældelsesfrist på indlån i banker
Måske undrer du dig nu over, at forældelsesfristen kun er på tre år. For er den ikke 20 år, når det handler om banker? Det er helt rigtigt, at der gælder andre regler, når det handler om de penge, du skylder din bank. Der er forældelsesfristen på hele 20 år.
Har du krav på en erstatning efter en personskade, er forældelsesfristen endnu højere. Der er den faktisk helt oppe på 30 år. Det kan virke utroligt forvirrende. Er du i tvivl, kan det derfor hjælpe dig, at du går ind og læser mere på Debtias hjemmeside. Er du stadig i tvivl efter det, kan du prøve at kontakte dem for at finde ud af, om du stadig har en sag eller ej. Det er meget muligt, at de kan hjælpe dig med at få dine penge tilbage igen. De kan i hvert fald hjælpe med en vurdering af din konkrete sag.