Hvor mange batterier skal man købe ad gangen?
Det er et lidt svært spørgsmål at svare entydigt på, som vi leverer i rubrikken til denne artikel.
For man kan som udgangspunkt sige, at det altid er smart at have rigeligt med batterier liggende, for det er ofte i de utilsigtede situationer, at man pludselig står og mangler batterier, og så ville det være surt ikke at have et parti liggende.
Omvendt er der jo heller ingen grund til at købe uanede mængder af mange forskellige typer af batterier, hvis man aldrig får brug for dem alle sammen. Det vil blive en unødig udgift for dig.
Desuden kan batterier ikke holde sig evigt, og de er forurenende for miljøet, så man skal hellere bruge dem og bortskaffe dem korrekt, end man skal lade dem ligge og blive gamle – og så bortskaffe dem.
Derfor er løsningen ofte at kigge på, hvilke apparater man har derhjemme, hvilke typer batterier de bruger, og så indkøbe batterityperne derefter.
På den måde kan man ofte regne ud, hvilke former for batterier, der går mest igen i ens husholdning – eller i firmaet, i kommunekontoret, institutionen eller et helt andet sted – og købe flest af dem, der er gengangere, og færre af dem, der sjældent figurerer.
Er du stadig lidt i tvivl om, hvilke typer af batterier dette drejer sig om, så kan vi fortælle dig, at rigtig mange elektroniske apparater bruger typen AA og specielt AAA, når det kommer til, hvad de bruger af batterier.
Men også de små, runde batteri-typer og nivolts-batterier er ofte nogle, man ser brugt i el-udstyr, der ikke direkte bruger strøm eller er genopladelige.
Dog kan der være overlap med udstyr, der kører på strøm og er genopladelige. Noget udstyr kører både på strøm og batterier, som der eventuelt veksles mellem.
Genopladeligt udstyr kan netop være med udskiftelige genopladelige batterier.
Så forsøm ikke at tjekke disse apparater efter, når du skal have købt batterier, som du da selvfølgelig altid gør hos Batteribyen.