Bevar din hørelse

04 april 2018 Anders Lundtang Hansen
Bevar din hørelse

Hørelsen er en af vores vigtigste sanser. Den kan redde liv for os, så uanset, om der er tale om nedsat hørelse, tinnitus eller næsten fraværende hørelse, skal man gøre sit for at bevare den vigtige sans

Kunne du lige forestille dig at stå med ryggen til en bus, der dytter af dig, men ikke kan høre den? Eller hvad med at leve med en kronisk hyletone i dit hoved resten af livet? Eller måske må du slå opgivende ud med armene, når andre mennesker taler til dig i næsten lydsvage omgivelser, fordi du ikke kan høre dem?

De førnævnte scenarier er ikke sjove, og heldigvis lever de færreste af os med den slags problemer eller ender med at komme derud, der findes dog hjælp at hente, om du så skal have hjælpe til et begyndende problem eller have forbedret hørelsen generelt.

Mange forbinder dårlig hørelse med ældre mennesker, men sandheden er, at den slags kan ramme mange aldersgrupper. Derfor kan det være en rigtig god idé at besøge et hørecenter og få lavet en høreprøve med henblik på, hvordan tilstanden er med din hørelse, og om det eventuelt skal komme på tale for dig at investere i et høreapparat.

Hvis du for eksempel besøger Smilets By, er der nok et hørecenter Århus, du kan besøge, for hvem vil gå glip af al fuglekvidder ved Marselisborg Slot eller lyden af åen gennem midtbyen?

Det kan have stor terapeutisk virkning at kunne benytte høresansen, så du kan lytte til beroligende lyde, så det er ikke kun almindelige lyde og samtaler, du eventuelt kan gå glip af ved at have dårlig hørelse. En enerverende ringen for ørerne, der også bliver kaldt tinnitus, kan for nogle også være en stressende faktor.

Så snyd ikke dig selv for at optimere din hørelse eller fikse et begyndende problem, så du kan leve med god hørelse resten af livet.  

Flere nyheder