Slap hud på maven? Det kan fjernes!

05 februar 2018 Camilla Skøtt
Slap hud på maven? Det kan fjernes!

Større vægttab og graviditet er de primære årsager til slapt maveskind sammen med aldersrelateret løs hud, som kommer fordi huden med årene mister lidt af sin elasticitet. Selvom der sjældent er medicinske gener ved slap hud, så kan de kosmetiske og psykiske gener være så store, at et indgreb er nødvendigt. Og her er der store toleranceforskelle fra person til person; for nogle skal der rigtig meget til, for andre fylder bare en lille smule slap hud rigtig meget.

Patienter henvises til private tilbud

Hvis der ikke er medicinske eller store psykosociale gener ved den slappe hud, så henvises patienterne til privat regi. Her bliver der først foretaget en forundersøgelse, hvor man taler med kirurgen om sine ønsker, ligesom patienten bliver undersøgt fra top til tå for at afgøre, hvilke behandlinger der er nødvendige og ikke mindst mulige.

Selve operationen foregår som regel i fuld bedøvelse med efterfølgende indlæggelse. Indgrebet vil efterlade et ar, der i starten vil være rødt og hævet, men som efterfølgende vil blive ganske pænt. Enhver operation af denne slags medfører desuden en midlertidig påvirkning af følenerverne, og derfor vil patienten opleve følelsesløshed i området efter indgrebet. I de fleste tilfælde vil følelsesløsheden forsvinde med tiden, men i enkelte tilfælde kan der være mindre områder omkring arret, hvor der vil være permanent tab af følesansen.

Efter operationen

Når operationen er afsluttet bliver patienten kørt til en opvågningsstue, og allerede dagen efter er det muligt at komme hjem. Det er vigtigt, at man sover i den anviste stilling i 1-2 uger, ligesom det er vigtigt at røre sig, så man nedsætter risikoen for blodpropper i benene.

Efter en fjernelse af slap hud på maven vil patienten som udgangspunkt være sygemeldt i 2-4 uger efter operationen, men har man et meget fysisk krævende arbejde, så kan det være nødvendigt med op til 6 ugers sygemelding.

Flere nyheder