Safarioplevelser i Kenya

08 februar 2018 Camilla Skøtt
Safarioplevelser i Kenya

Gennem de sidste år er det blevet mere og mere populært at rejse til Kenya – særligt i forbindelse med safarirejser. Kenya er et af de lande i Afrika, der er bedst gearet til at tage imod turister, og derfor kan du forvente et højt serviceniveau og en venlig lokalbefolkning, hvis du har planlagt en rejse til landet.

Er du endnu ikke sikker på, om din safarirejse skal gå til Kenya, så læs med her, men pas på! Der er stor sandsynlighed for at du bliver lokket, så du er nødt til at grave pengepungen frem efter endt læsning.

Safariens fødeland

Selve begrebet “safari” siges at være opstået i Kenya, og derfor er udbuddet af safariture så stort, at der er noget for enhver smag og enhver pengepung. Du kan komme på primitive ture i telt på savannen, ligesom du kan rejse fra den ene eksklusive lodge til den anden.

Et af de helt store turistmål – og i særdeleshed et område, du ikke må gå glip af, hvis du er i Kenya – er Masai Mara. Det er et stort landområde omkring floden Mara, og det er kendt for sit rige dyreliv. Særligt løver elsker at holde til i området, ligesom den store vildtvandring finder sted her. Og det er et helt igennem fantastisk syn at se 1-2 millioner gnuer og zebraer vandre i solnedgangen på deres vej mod Serengeti i Tanzania.

Vil du opleve andet og mere end bare dyrelivet, så er Masai Mara befolket af det verdensberømte Masai-folk, som er kendt for deres krigsudrustning og farvestrålende fremtoning. Nomadefolket lever i landsbyer i området, og du kan komme helt ind under huden på lokalbefolkningen, hvis du besøger de smukke, traditionelle masai-landsbyer.

3 nationalparker der er værd at besøge

Der findes intet mindre end 17 nationalparker i safariens hjemland, og særligt 3 af dem kan du med fordel give lidt ekstra opmærksomhed:

– Masai Mara er mest kendt og besøgt, og her er der som nævnt mulighed for at opleve den fantastiske vildtvandring, men der er også gode chancer for at opleve “The Big 5”: løver, leoparder, bøfler, næsehorn og elefanter.

– Amboseli National Park siges at være et af verdens bedste steder til at observere dyr. Sammenlignet med Masai Mara er området mere vådt med store sumpområder og hvad dertil hører af dyr, fauna og smukke naturoplevelser.

– Lake Nakuru National Park er berømt for sine store flamingoflokke, ligesom søerne er hjemsted for mange fantastiske og farverige fisk.

Vil du vide mere om safarirejser til Kenya, så kan du med fordel tage et kig på: https://www.benns.dk/safari-i-afrika/safari-i-kenya.

 

Flere nyheder