Find den rette varmepumpe Helsinge

04 april 2018 Astrid Pedersen
Find den rette varmepumpe Helsinge

Hvis du står for at skulle renovere dit hus, kan du overveje, om du ved samme lejlighed skulle skifte dine gamle radiatorer ud med en smart og miljøvenlig varmepumpe. Med en varmepumpe kan du tænde for varmen med god samvittighed. En varmepumpe udnytter nemlig energien meget bedre end en traditionel elradiator, og er en del mere effektiv. Dette betyder, at du sparer penge, samtidig med at du slipper for at belaste miljøet.

Hvilke slags varmepumper findes der?

Der findes tre forskellige slags varmepumper, med hvert deres kompetence område. De tre forskellige typer varmepumper egner sig hver især til forskellige forhold. Har du for eksempel et hus med have, vil det være oplagt at installere det, man populært kalder ”jordvarme”. Ved et jordvarme anlæg forstås en såkaldt jord-til-vand varmepumpe.

En jord-til-vand varmepumpe består af en væskefyldt ledning, som graves ned i jorden – for eksempel din have – i en dybde på cirka en meter. Jord-til-vand anlægget udnytter temperatur forskellen på væsken i slangen og den omgivende jord, og overfører via en varmeveksler jordvarmen til husets opvarmnings installationer. For at kunne installere en jord-til-vand varmepumpe kræves det, at du har et udeareal på mellem 450 og 700 kvm – alternativt en sø. Der skal søges tilladelse hos kommunen til etablering af jordvarme anlæg.

En luft-til-vand varmepumpe fungerer på samme måde, med den ene forskel, at varmen udvindes fra den omgivende luft i stedet for jord eller vand. Du kan vælge denne løsning, hvis du ikke har mulighed for at etablere en jord-til-vand varmepumpe – den er stadig billigere og meget mere effektiv end en elradiator. Elforbruget ved en varmepumpe er kun cirka en fjerdedel i forhold til hvad en elradiator kan præstere – og det kan tydeligt ses på varmeregningen!

En luft-til-luft varmepumpe kan, sammen med en varmeveksler, gøre det nemmere at lufte hurtigt ud i meget tætte huse, uden at varmen går tabt. Den er med andre ord en slags klimaanlæg, som udnytter varmen i luften. Du kan læse mere om varmepumper på gramenergi.dk

Flere nyheder