Få has på kontor-kroppen med yoga øvelser

02 juli 2018 Astrid Pedersen
Få has på kontor-kroppen med yoga øvelser

I dagens Danmark, hvor langt det meste arbejde foregår bag computerskærme ved arbejdsstationer og skriveborde, er ondt i ryggen, hold i nakken, og myoser i skuldrene meget almindelige lidelser. Kontorfolket ved det jo egentlig godt – det er ikke sundt at tilbringe så mange timer i stillesiddende positur på daglig basis.

Er du i risikozonen for livstilssygdomme?

Er du blandt de, som hver dag går hjem med stive led, smerter i kroppen og en følelse af, at dit system er gået i stå – så er du ikke alene. Det skønnes, at stillesiddende arbejde er en af hovedårsagerne bag livsstilssygdomme så som rygsmerter, kredsløbs lidelser, dårlig fordøjelse, hovedpine og nakkesmerter, som hvert år rammer rigtig mange danskere. Dette skyldes, at vi bruger kroppen helt forkert. Det er ganske enkelt ikke naturligt at sidde på den måde, som vi gør, og det medfører, at mange sener og muskler bliver forkortet, og andre bliver overbelastet.

Forebyg livsstilssygdomme med yoga

Hvis du ønsker at gøre noget ved den slidte kontorkrop, kan du genstarte den med yoga. I yoga arbejdes alle muskler i kroppen igennem på en holistisk måde, således at du undgår skader eller unødigt slid på din krop. Du kan faktisk med fordel dyrke yoga hver eneste dag, eller inkorporere yoga praksis i dine daglige rutiner.

Det anbefales, at man som nybegynder tilmelder sig et yoga hold, hvor man kan få en grundig indføring i yogaens principper og udførelse. Der er nemlig ikke blot tale om stræk og afslapning. Yoga er fokuseret og målrettet muskel arbejde, som har til formål at styrke og smidiggøre hele din krop, så den selv kan rette op på de skader, den bliver påført i løbet af en typisk arbejdsdag. Gennem regelmæssig yoga praksis lærer du at lytte til – og blive bevidst om – din krops signaler, så du kan give den det, den har brug for for at klare livets strabadser.

Du finder yoga hold til begyndere på joga.dk

Flere nyheder