Er tiden inde til en ny cykelhjelm? Følg disse råd

31 juli 2021 Silje Hansen

Flere og flere der cykler i trafikken har fået øjnene op for, hvor vigtig deres egen sikkerhed er. Som cyklist er du nemlig endnu mere udsat end de bilister, der er ved siden af dig. Af den grund er det naturligvis også et must, at du altid har cykelhjelm på, så dit hoved er beskyttet bedst muligt mod slag. 

Hvad end du skal købe en cykelhjelm for første gang, eller du ønsker at udskifte din eksisterende, så giver denne artikel dig gode råd med på vejen, så du kan finde den rette. 

Sådan finder du den rette cykelhjelm

Gå efter en cykelhjelm hvor sikkerheden er i top

Det er ikke til at komme udenom, at den rette cykelhjelm er en, hvor sikkerheden er i top. Det vil sige, at der er tænkt ekstra meget over materialet, der er brugt og designet på hjelmen. Derudover så vil det også sige, at cykelhjelmen f.eks. er godkendt af Sikkerhedsstyrelsen. Det kan firmaet der sælger cykelhjelme naturligvis fortælle dig meget mere om. 

Apropos høj sikkerhed, så kan du med fordel gå efter MIPS cykelhjelme. Dette er en type af hjelme, som har en teknologi monteret, der beskytter dig ekstra godt, hvis du skulle vælte. Cykelhjelmen kan nemlig være i stand til at fordele det tryk, dit hoved udsættes for, når du styrter. Du kan derfor også være ekstra godt beskyttet mod hjernerystelse, hvilket kan give ret så mange gener. 

Gå efter den helt rette størrelse

Størrelsen og pasformen på din cykelhjelm har utrolig meget at sige, når du skal finde en cykelhjelm. Tag dig derfor også god tid til at prøve lidt forskellige, hvis du hopper ud i fysiske butikker for at prøve dem på. 

Du er naturligvis hjulpet ekstra godt på vej, hvis du køber din cykelhjelm online. Her vil de fleste firmaer nemlig have størrelsesvejledninger, du kan følge, så matchet bliver det helt rette. Tit og ofte skal du i gang med at måle omkredsen på dit hoved, da du på den måde kan finde den størrelse, der passer dig.

Vælg en cykelhjelm der gør dig ekstra synlig

Når du skal finde den helt rette cykelhjelm, så findes der rent faktisk modeller, som kan gøre dig ekstra synlig i trafikken. Du kan nemlig få fingrene i cykelhjelme, som har indbygget rødt LED lys. På den måde kan du gøre det endnu nemmere for omgivelserne at spotte dig. Det er nemlig ikke altid, at det kun er nok, at du har cykellygter på din cykel. Og skulle du have glemt baglygten, så kan cykelhjelmen komme dig til undsætning. 

Få rådgivning og hjælp ved firmaer der sælger cykelhjelme

Det er selvfølgelig også værd at overveje, om ikke du vil tage imod rådgivning omkring valget af cykelhjelm ved det firma, du vil købe den fra. Så kan du også være sikker på, at du finder en, som passer til lige præcis dig og de ønsker og behov, du måtte have til en cykelhjelm. Der kan nemlig være forskel på, hvilket design, du kan gå med, alt efter som du skal ud og cykle landevejskørsel, du mountainbiker eller du bruger den til og fra arbejde. 

 

Flere nyheder